duminică, 30 iunie 2013

Săptămâna în imagini

       M-am gândit ca, la sfârșitul fiecărei săptămâni, dacă timpul îmi permite, să vă prezint câteva imagini mai drăguțe, altele mai vesele, care să redea stările, gândurile și sentimentele mele din zilele precedente. În esență, ideea este de a împărtăși cu voi un număr de 7 imagini care mie mi-au atras atenția din anumite motive.

1. Mi-e gândul foarte mult la vacanță, poate și pentru că am avut o perioadă stresantă și obositoare. Oricum ar fi, din fire sunt un spirit aventurier, dacă aș putea, cred că tot timpul aș fi într-o continuă vacanță. Cine n-ar vrea la fel, nu-i așa?




2. Dacă tot v-am zis că am avut o perioadă încărcată, ei bine să știți că adesea am simțit nevoia să ascult melodiile mele dragi, însă timpul nu mi-a permis să fac acest lucru. Ori, e cunoscut faptul că muzica este un bun mijloc de relaxare. Dacă tot e vorba de muzică, vă recomand să ascultați următoarele melodii (o doză mică, dar consistentă): 
               * The 1975- Chocolate
               * Sharon von Etten - Serpents
             



3. Un pic de voie bună nu strică, așa că imaginea de mai jos mi se pare tare sugestivă pentru zilele toride, când eu una simt că mă prăjesc la soare, sau că înfloresc ca boabele de porumb și simt nevoia să mă ascund la umbră, la răcoare.



4. Următoarea imagine îmi place în mod deoasebit, deoarece exprimă foarte bine un adevăr pur: natura poate vindeca rănile sufletești, fiind un tratament mai bun și mai eficient decât orice terapie. Dacă unii dintre noi au uitat cât de vindecătoare poate fi o ieșire în natură, înseamnă că stresul cotidian v-a orbit total. Vă recomand cu mare drag ca de fiecare dată când aveți timp, să vă bucurați de o plimbare în aer liber, în mijlocul naturii.



5. Pentru că îmi plac mult de tot animăluțele, vă las să vă delectați cu mutrișoara amuzantă a acestei motănițe negre: 



6. O imagine mai grăitoare decât o mie de cuvinte:


7. Și pe final, vă recomand ca:


sâmbătă, 29 iunie 2013

Giveaway: Persunmall International Giveaway

Hi Guys, good news, PersunMall summer style international Giveaway-July is up. It sounds amazing, right? This time, Persunmall prepared 9 pieces Clothing for winners to choose from, isn't it great?

 What to do to join giveaway:
1. Register at http://www.persunmall.com/ *(required)
2. Like our Facebook page: http://www.facebook.com/PersunMall *(required)
3. Leave a comment with the registered email and your name under the giveaway post *(required)

The effective time period of this giveaway: July 1, 2013 - July 15, 2013

Prizes for winners:
We select one winner from every 60 participants, that means 1 winner out of 60, 2 winners out of 120, which means the more people take part in, the more winners there will be! Winners will be announced on PersunMall Official Page and our Facebook Page on 19, July. PersunMall marketing team will contact winners by email, so be sure to check back then after you enter!


The special "Lucky Prize"(For all participants):
Persunmall also prepared worth $100 gift card "lucky prize" for the randomly-selected lucky one, so everyone has the chance! Let's start here!

COUPON CODE:
If you can't be the winner, PersunMall also prepared a gift for you, 20%off orders over $60, just use the coupon code PERSUN20%OFF after your order over $60.(Pls make sure you use it within a month, the valid time for this is only 30 days from 1,July to 30 July)


vineri, 28 iunie 2013

Impresii de vacanță: Parcul Național Plitvice + Slunj (Croația)


     În vara anului 2011 am avut plăcerea să vizitez cam întreaga Croație, însă astăzi vă voi povesti câteva lucruri doar despre două locații care mi-au plăcut în mod deosebit. Cu altă ocazie vă voi povesti și despre alte locuri frumoase din această țară de poveste, precum Dubrovnik sau litoralul croat.
     Croația este o țară grozavă ca punct turistic, deoarece oferă posibilitatea de a vizita în același timp zone de munte, mare, precum și locuri încărcate de istorie sau minuni naturale, precum Parcul Național Lacurile Plitvice, cunoscut mai mult după numele original Plitvička jezera. Locurile pe care le-am vizitat în această țară mi-au rămas în suflet nu doar ca o amintire, ci mai degrabă ca o amprentă, așa că dacă voi mai avea vreodată ocazia să vizitez Croația, cu siguranță nu voi spune nu. Vă recomand să faceți turul Croației cu mașina personală, chiar dacă distanța este destul de mare, vă garantez că merită efortul.

joi, 27 iunie 2013

Ținuta zilei: Cămașa cu flori


   Am avut bucuria să scap puțin de căldură, grație ploilor de vară care au fost anunțate pentru câteva zile. Am profitat de ocazie pentru a scoate din șifonier pantalonii de culoarea piersicii de la SheInside, pe care îi am de vreo două luni și nu am apucat să îi port decât în vreo două rânduri.
    Tot de pe SheInside am luat și cămașa albă cu imprimeu floral, care îmi place mult deoarece pare că a fost surprinsă de o zăpadă de flori. Imprimeul este în nuanțe pastelate, așa că nu am avut nicio problemă în a asorta această bluză cu multele haine în aceleași tonuri delicate pe care le am.

miercuri, 26 iunie 2013

Wishlist de iunie

     Deși se apropie sfârțitul lunii iunie, lista mea de dorințe este încă deschisă și mereu adaug ceva nou, care mă atrage și trebuie să fie al meu. În luna mai, mi-am luat foarte multe haine, multe dintre ele încă sunt în pungi cu etichetă, pentru că încă nu am apucat să le port, așa că pentru această lună nu mi-am mai dorit așa de multe haine. Poate un motiv ar fi și acela căa fost foarte cald în ultima săptămână, încât efectiv nu am avut dispoziție să port mai nimic din garderoba mea.
      Vara aceasta mă gândesc mai mult la absolvirea masterului cu bine, la vacanță și la tratarea completă și, dacă este cu putință, definitivă a problemelor de stomac, care mă supără de câteva luni bune :(
      Iată ce lucruri se află pe lista mea de dorințe din luna aceasta:
 ^Sacou cu buline: AhaiShopping.com



 ^Poșetă Dune Laura/ASOS


 ^Sandale Sam Edelman/ Asos


 ^Poșeta Oasap.com


 ^Parfumul meu preferat: Jàdore/ Christian Dior





^Apă de toaletă Gres/Cabotine Rose



 ^În mod surprinzător, îmi doresc cosmetice cu trandafiri :) 
Yardley- Set săpunuri


 ^Vacanță Balchik, pe care deja am planificat-o pentru luna iulie


 ^Noul și ultimul sezon din Dexter


 ^Perle iluminatoare Meteorites by Guerlain


^Cât mai multe cărți scrise de Vladimir Nabokov

  Voi ce ați inclus pe lista voastră de dorințe de luna aceasta?
  Kisses & Hugs:)

vineri, 21 iunie 2013

Ținuta zilei: Bluza cu păsărele și pantalonii cu flori



  Vara mă duce cu gândul la voie bună, natură înverzită, flori pline de miresme îmbătătoare și cântec lin de păsărele; cum de prima oară când am văzut bluza cu imprimeu vesel am zis că trebuie să fie a mea, nu a durat mult timp până ce am intrat în posesia ei. 
     Dacă nu ați observat până acum, îmi plac foarte mult lucrurile colorate, motiv pentru care în garderoba mea cred că am vreo 2-3 lucruri negre. Chiar dacă în orice anotimp găsesc potrivit să port ceva colorat, când vine vorba de vara nici nu mă pot gândi la altceva decât la multă culoare și imprimeuri vesele. Tocmai din acest motiv, vă prezint o ținută care să reflecte modul în care percep eu vara.
     Bluza din chiffon de culoare turcoaz, are un imprimeu vesel cu păsărele, iar în spate are două părți de material care se suprapun, astfel că spatele rămâne aproape gol; acesta este singurul minus pe care îl găsesc bluzei, deoarece nu obișnuiesc să port bluze scurte, pentru că răcesc destul de ușor. Măsura bluzei este M.
    Pe lângă imprimeul bluzei, am optat pentru un alt imprimeu, mai puternic, cu flori, pe un fond albastru turcoaz. Încă nu mi-ați văzut toți pantalonii înflorați, să știți! Pantalonașii au avut și o curelușă albă inclusă, care se potrivește perfect cu ei; materialul pantalonilor este rigid și nu se întinde deloc. Chiar dacă pe site sunt disponibili într-o singură măsura- one size, îi recomand doar pentru persoanele care poartă XS-S. 
    Ultimul strop de culoare este dat de pantofiorii roz cu platformă, care sunt foarte comozi și sunt și ușor de asortat, poate și din cauza faptului că am în garderobă multe haine în nuanțe pastelate.

   Voi ce haine vesele purtați în această vară?



Bluză: Persun
Pantalonași scurți: Udobuy
Pantofi: Asos
Brățări: Warehouse & Miniprix










marți, 18 iunie 2013

Ținuta zilei: Crop top și fusta în dungi


       RO: Dacă până acum vă spuneam că am avut parte doar de zile ploioase în ultimul timp, astăzi mă voi plânge de valul de caniculă care mă face să nu vreau să ies deloc din casă. Știu că e vremea numai bună pentru purtat rochițe, fuste și pantaloni scurți, însă simt că mă topesc efectiv sub soare.
             Ținuta de astăzi este una veselă, desprinsă parcă din povești. Fustița în dungi pare împrumutată de la Alice din Țara Minunilor, la fel ca și corsetul cu inimioare. V-am spus într-un post anterior că mi se pare că această combinație de culori, alb-negru-roșu, face ca pielea să pară mai bronzată. Outfitul este unul jucăuș, datorită imprimeului topului, cât și a croielii fustiței, ca o jupă de balerină. În plus, am optat pentru o pereche de sandale la fel de jucăușe, cu fundițe simpatice.

luni, 17 iunie 2013

Rețetă economică de brioșe cu nuci



    Deși nu sunt o maestră în ale gastronomiei, din când în când îmi place să pregătesc ceva, pentru experiența personală. Chiar dacă dulciuri pregătesc mai rar, astăzi vă voi prezenta o rețetă simplă, dar delicioasă de brioșe, pe care vă invit să o încercați, pentru că veți fi încântați de rezultat.
    Îmi plac mult brioșele, mi se par frumoase și apetisante, de fiecare dată când le văd, cu greu mă pot abține să nu atentez la ele. Până de curând, îmi imaginam că e greu să le prepari, deși am mai avut în trecut experimente de brioșe cu sora mea.

   Ingrediente:
  - 250 g făină
 - 1 plic praf de copt
 - 250 g nuci, alune, migdale
 - 250 g unt moale
 - 4 ouă


     Compoziția de mai sus vă ajunge pentru circa 12 brioșe frumoase și aspectuoase.



      Prepararea este simplă, iată pașii:
                     * Se amestecă ouăle cu zahărul, fie cu telul, fie cu mixerul. Aveți grijă ca zahărul să fie bine topit, așa că e de preferat să folosiți mixerul. În cazul în care nu aveți mixer, puteți opta pentru zahăr pudră. Mie îmi place întâi să bat albușurile spumă și separat gălbenușurile cu zahărul, însă am făcut rețeta în ambele moduri și brioșele au ieșit la fel.
                    * Adăugați untul moale și amestecați bine. Se încorporează făina, care a fost amestecată ,în prealabil, cu un pliculeț de praf de copt.
                    * Se adaugă nucile, migdalele și alunele de pădure măcinate. Eu nu le-am măcinat niciodată, ci le-am tăiat mărunt cu cuțitul. Durează mai mult, dar mă relaxează și îmi place cum se văd bucățelele tăiate diferit în aluat. Puteți adăuga la compoziție o esență de vanilie sau de rom, dacă vreți un plus de aromă, sau puțină coajă rasă de lămâie.
                    * Aluatul obținut trebuie să fie ca un lapte bătut gros, să curgă, dar să nu fie foarte lichid. Dacă este prea lichid, mai adăugați puțină făină și amestecați bine.
                    * Eu mi-am dorit ca brioșele să arate ca în magazin, așa că am tăiat hârtia de copt, prima oară în formă pătrată, a doua oară sub formă de cerc. Am niște tave pentru brioșe, așa că am pus hârtia de copt în fiecare formă, am împins ușor cu degetele ca să capete forma vasului și am turnat aluat până la nivelul tăvii. Mi-a mai curs aluat pe hârtie, dar nu l-am șters, pentru că e mai ușor de înlăturat după ce se coace. Pe deasupra, am presărat migdale tăiate/ fulgi de migdale.
                   * Am urmat procedeul pentru toate cele 12 brioșe. Durează ceva timp, dar rezultatul e simpatic. Dacă nu vreți să vă complicați, ungeți formele de brioșe  cu puțin unt și umpleți-le cu compoziție. Puteți folosi și forme de silicon, sunt practice și se curăță ușor. Brioșele se dau la cuptorul încins, pentru circa 30-40 minute. Se coc mai ușor decât un chec, așa că e bine să le verificați din când în când, pentru că durata coacerii depinde de cuptor. Eu le-am copt în cuptorul de la aragaz.
    
      Rețeta este simplă și sigur veți fi încântați de brioșe. Merg servite dimineața cu o cană de lapte sau ceai și o banană coaptă sau puțină miere, sau la prânz, cu înghețată și fructe proaspete.
      Dacă nu vă place varianta cu nuci, puteți opta pentru următoarele variante pe care le-am planificat pentru experiențele mele gastronomice viitoare:
                        - brioșe cu stafide și bucățele de ciocolată;
                        - brioșe cu nucă de cocos și ciocolată albă;
                        - brioșe cu căpșuni- decorate cu o căpșună tăiată în evantai;
                        - brioșe cu trei tipuri de ciocolată:
                        - brioșe cu ciocolată albă și coajă rasă de lămâie.

     Vă doresc spor la gătit și poftă bună! Sper din suflet că veți încerca și voi rețeta!



   

vineri, 14 iunie 2013

Vacanța la Bran și cazarea la Hotel Emire


  În acest post, vă voi povesti despre o scurta mea vacanță în zona Bran, zonă turistică cunoscută la nivel național și chiar internațional, grație legendei lui Dracula. Ca arhitectură, castelul Bran nu este foarte impresionant, totuși este poziționat excelent și întreaga curte este tare frumoasă, mai ales dacă o vizitați în sezonul cald.

   Prețul unui bilet pentru adulți este de 25 lei, iar pentru elevi și studenți de 10 lei. Nu știu cât de justificat este prețul pentru adulți, însă nu este nici un foarte mare sacrificiu, deși cred că putea fi un pic mai mic având în vedere că obiectivul de vizitat nu este foarte spectaculos.  Însă, așa cum am mai zis, locația fiind cunoscută grație legendei lui Dracula, atrage mulți turiști străini pentru care prețul biletului de cca. 7 euro  este o sumă mică. Pe site-ul Castelului Bran puteți găsi mai multe informații despre construcția în sine, precum și despre evenimentele care se organizează, de câteva ori pe an, la castel.

joi, 13 iunie 2013

Ținută black& white: Bluza în dungi


       Dacă nu știați, dungile verticale sunt unul dintre trendurile acestui an, așa că le vedem peste tot, fie că vorbim de bluze, sacouri sau pantaloni. Personal, nu sunt adepta dungilor, nici a combinațiilor clasice precum alb-negru-roșu, deși aspectul ținutelor este unul stilat, feminin și impecabil. Mai mult, am observat că imprimeul acesta în dungi alb-negru face ca pielea să pară mai bronzată.
       Bluza este din chiffon, un material delicat pe care eu îl simt plăcut pe piele, chiar dacă uneori mi se mai întâmplă să transpir mai abundent decât de obicei, când afară este foarte cald. Bluza are o croială suprapusă, așa că vă recomand să o purtați cu un top pe dedesubt. Eu am optat pentru un body negru, cu aplicații de dantelă.

 Am purtat:
Pantofi roșii Miniprix
Pantaloni Pieces
Geantă Benvenutti

    Outfit-ul este compus, pe lângă bluza în dung, dintr-o pereche de pantaloni lungi albi. Sunt dintr-un denim mai subțire, potrivit pentru vară, iar croiala este tip jeggings, cu talia pe bază de elastic. Acest tip de pantaloni mi se par foarte comozi.
     În picioare am optat pentru pantofii mei preferați, din piele naturală roșie, care au un toc mediu, iar designul lor îi face să fie ușor de combinat. În plus, fiind un patof clasic, nu stau cu grija că se vor demoda vreodată. Am asortat poșeta cu pantofii, a revenit în trend această asortare, chiar dacă acum vreo doi ani fusese catalogată ca fiind depășită.
     Voi ce părere aveți despre combinațiile clasice, gen alb-negru-roșu? Vi se par prea monotone sau, dimpotrivă, le considerați a fi cele mai potrivite pentru orice ocazie?
 




marți, 11 iunie 2013

Ținuta zilei: Bluză verde + Fustă înflorată


    Săptămâna trecută am primit o bluziță nouă de pe Oasap.com, însă nu am avut timp până acum să scriu postarea ca să vi-o prezint. Bluzița este de culoare verde-olive, ceea ce nu m-a încântat foarte mult, deoarece această culoare nu se potrivește cu tenul meu și mi se pare ușor monotonă. Deși culoarea bluzei de pe site este similară culorii bluzei primite, nu știu de ce am trăit cu impresia că va arăta altfel: gen, un verde deschis, verde-praz (nuanța trecută era light green). 
    Acum îmi pare rău că nu mi-am ales altă culoare, roz sau ivoire, cu siguranță mi-ar fi plăcut mai mult, pentru că design-ul bluzei este foarte simpatic, cu volănașe și o fundiță aplicată. Bluza este chic, plus că se închide la spate cu năsturași, ceea ce îi oferă un plus de feminitate, în opinia mea. 
   Eu am ales măsura M, deși mă situez între XS-S la mărimi, pentru că îmi place ca topurile să fie un pic mai lărguțe,mi se pare că arată mai frumos pe corp. În plus, prefer să aleg măsura M la cămăși de chiffon ca aceasta. Pentru mai multă siguranță, verificați tabelul de măsuri, înainte să vă comandați ceva.

Am purtat:
Bluză verde Oasap.com
Sandale Miniprix
    
    Outfit-ul pe care am ales să vi-l prezint în această zi este unul lejer, de vară, cu influențe florale. Am combinat bluzița verde cu o fustă cu imprimeu floral. Fusta o am de vara trecută și am purtat-o o singură dată, pentru că nu este singura în acest gen pe care o am. Este o fustiță simpatică, potrivită pentru un look casual, pentru plimbări prin parc, o ieșire la film sau o sesiune lejeră de cumpărături. În picioare am ales să port o pereche de sandale de culoare maro, cu tocuri medii. Sandalele acestea sunt comode și avantajul lor este că sunt versatile și pot fi combinate în mai multe moduri. Am mai optat pentru două brățări late, pentru că sunt accesoriul meu preferat.
    Voi ce ținute aveți pregătite pentru vara aceasta? Veți opta pentru fuste scurte, sau optați pentru pantalonașii scurți /salopete/ maxi skirts?
     Vă doresc multă inspirație!








luni, 10 iunie 2013

Surpriza SABON


     Dacă vă amintiți, la sfârșitul lunii mai m-am înscris la un concurs de reciclare organizat de Sabon, cu acest tutorial: borcănașe reciclate. La câteva zile, am avut marea bucurie să fiu desemnată câștigătoarea unuia dintre premii. Desigur, premiul a venit foarte repede, așa cum deja eram obișnuită, atunci când am mai plasat comenzi pe site.
    Vă spun cu sinceritate că nu am știut la ce să mă aștept, însă nu am fost deloc dezamăgită, deoarece pe unele dintre produse le-am mai folosit cu drag în trecut și a fost o încântare să le găsesc în pachet. Despre produsele Sabon sora mea a scris mai multe articole, pe care le puteți citi pe blogul ei, dacă sunteți interesați de aceste produse. Ideea este că produsele de la această firmă pe care le-am utilizat- și au fost multe și diversificate- au fost pe palcul meu, grație texturilor fine, mirosurilor suave, cât și ambalajelor speciale. Prima dată când am cumpărat un produs, a fost datorită ambalajului, dar după prima folosire am înțeles că ambalajul face doar cinste conținutului.
      Cadoul meu a conținute câteva produse minunate:
               - Ulei de duș cu ghimbir & portocală
               - Exfoliant pentru corp patchouli, lavandă &vanilie
               - Cremă de corp cu ghimbir & portocală
               - Cremă hidratantă pentru față cu lanvandă și trandafir
               - Linguriță pentru exfoliant
    
    Produsele au venit frumos ambalate, într-o cutie Valentine medie, legată cu fundă albă.
    Cu această ocazie, vreau să le mulțumesc celor de la Sabon, încă o dată, pentru acest premiu deosebit! Voi folosi produsele cu mare plăcere!





Ținuta zilei: Jeans Free People & Pulover cu flori

    
       Vara nu a sosit chiar așa de binevoitoare, aducând cu ea câteva zile ploioase și reci. Cum nu sunt o fană a soarelui și a zilelor toride, m-am bucurat că îmi pot scoate frumoșii mei blugi verzi la purtare, combinați cu un pulover cu model floral. 
         Îmi plac mult imprimeurile florale, deoarece sunt feminine și vesele și pentru că îmi oferă o stare de bună-dispoziție. De fiecare dată când intru într-un magazin, ochii îmi fug întâi asupra hainelor și accesoriilor înflorate , chiar dacă nu am vreo obsesie pentru florile naturale.

duminică, 9 iunie 2013

Ținuta zilei: Roz pudrat și negru

  

    Sâmbăta aceasta am participat la un eveniment mai deosebit, așa că am stat un pic pe gânduri în privința vestimentației. Inițial, am optat pentru o ținută mai casual, pe care o port în mod obișnuit, aproape zilnic, însă m-am râzgândit pe ultima sută de metri, gândindu-mă că nu s-ar cuveni să port blugi și cămașă. Așa că am ales o rochiță de culoare roz prăfuit, cu inserții de dantelă neagră, pe care o aveam de mai mult timp în șifonier și pe care o mai scosesem doar o singură dată în lume.
    Rochia are o lungime midi, așa că este potrivită pentru orice fel de eveniment, nefiind obraznică sau de prost-gust. Am ales și o mini-jachetă din dantelă în aceeași nuanță, pe care l-am primit în dar cu ocazia Crăciunului și pe care nu l-am purtat niciodată până acum, pentru că vremea de afară nu mi-a permis. În privința încălțărilor, am optat pentru pantofii mei nude, pe care sora mea a fost foarte drăguță să mi-i ofere.
    Pantofii sunt foarte confortabili și au un aspect ușor rock, ceea ce nu mă deranjează deloc, deși nu sunt adepta acestui stil vestimentar. Am completat ținuta cu o poșetă-plic împletită, și ea fiind tot la prima purtare. Deși nu mă simt bine cu poșete de dimeniuni mici, în ultimul timp mi-am achiziționat câteva astfel de plicuri, ca să am la ce apela la nevoie.
     În general, deși am câteva haine mai elegante în șifonier, pentru evenimente, niciodată nu am fost tentată să îmi cumpăr, ci s-a mai nimerit să includ în vreo sesiune de cumpărături un astfel de articol, care mi-a intrat la inimă. 
     Voi ce părere aveți despre hainele de ocazie? Vă plac sau vi se par costisitoare și incomode? Când ați purtat ultima oară o ținută mai elegantă și din ce a fost ea alcătuită?

Rochie: Dorothy Perkins
Mini-jachetă/bolero: Vero Moda
Pantofi: Udobuy
Poșetă-plic împletită








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...