luni, 28 septembrie 2015

Top 10 Tendințe Toamna 2015



 Pasionații de modă sunt deja la curent cu tendințele pentru noul sezon, deoarece acestea au fost stabilite încă de la începutul anului. Săptămânile modei de la New York, Londra și Paris au adus în prim plan mult-așteptatele trenduri ale toamnei 2015, cărora le putem da viață acum, prin intermediul ținutelor noastre.

   Chiar dacă nu urmați mereu trendurile stabilite de marile case de modă, merită să trageți cu ochiul, deoarece foarte multe dintre tendințe sunt frumoase și cu siguranță veți găsi ceva în garderoba voastră care să se potrivească la fix pentru noul sezon.

   Designerii au pregătit pentru toamna 2015 o paletă de culori mai șterse, soft, optând pentru texturi intrigante, franjuri și accente metalizate. Sunt readuse la viață tendințe ale anilor trecuți, iar stilurile clasic și retro fac casă bună. Designeri de geniu precum Karl Lagerfeld, Isabel Marant sau Stella McCartney încearcă să ne introducă în atmosfera anilor 70, oferind un suflu nou, modern, tendințelor acelei perioade.

1. Pretty, Pretty Pastels
Tonurile șterse, blânde, nu lipsesc din lista de trenduri ale acestei toamne și m-am bucurat să văd accente ladylike în defilările de modă. „Verișoare” ale culorilor primare, pastelurile sunt atât de versatile, încât pur și simplu trebuie să le faci loc în garderoba ta în acest sezon. Dacă pastelurile au fost în trend și în primăvara 2015, acum au căpătat o importanță și mai mare, fiind reprezentative și pentru femeile mature, nu numai pentru femeile cu aer jucăuș. Sunt încurajate ținutele head-to-toe petal-pink sau sea foam, fie că vorbim de un costum întreg, ori o jachetă din blană artificală  în aceste nuanțe.


2. Opulent Floral
Din punctul meu de vedere, imprimeul floral nu avea cum să lipsească din tendințele toamnei 2015, când moda anilor 70 este reinventată. Accentele boeme ale printurilor florale capătă acum mai multă expresivitate, iar articolele vestimentare cu acest imprimeu devin piese-statement. Foarte populare sunt țesăturile de brocart și finisajele împodobite, care oferă opulență printurilor florale.


3. Fringe Benefits
Dacă și în sezonul trecut franjurii erau la mare căutare, în special la nivelul accesoriilor, precum gențile și pantofii, în această toamnă îi regăsim în diverse piese vestimentare. Franjurii oferă unei ținute un aspect dramatic, vibrant, iar articolele decorate în acest mod sunt și ele piese statement și nu vor trece neobservate.


4. Check me out
Carourile sunt la mare căutare și în această toamnă, numai că nu sunt aceleași carouri pe care vi le aduceți aminte din anii de școală. Designerii au încercat să ofere carourilor un aspect mai matur, așa că au apelat la finisaje tweedy și la croieli și tăieturi sofisticate. Acest model clasic de toamnă a suferit un upgrade avangardist, așa că nu vă temeți să scoateți la interval imprimeurile windowpane check sau buffalo plaid.


5. Culottes are Key
Pantalonii culottes fac senzație în această toamnă, cu aspectul lor răcoros, lejer, relaxat. Lungimea ideală a acestora este deasupra gleznei, astfel încât să lase expusă o frumoasă pereche de ghete. În această toamnă, culottes vin cu ceva nou: pliuri, aplicații din piele și nuanțe intense, vibrante.


6. Shine On
Era aproape imposibil ca ținutelor de toamnă să le lipsească strălucirea! Articolele vestimentare metalizate, cu finisaje fluide sau cu o strălucire mega-watt oferă o senzație futuristă, astfel că le puteți purta fără probleme, mai ales dacă vreți să atrageți multe priviri. Acestea sunt niște alegeri curajoase, însă fac ca atmosfera anilor 70 să capete viață și să ne copleșească cu energia ei pozitivă.


7. Shearling
Finisajele pufoase sunt populare aproape în fiecare toamnă, însă în acest sezon s-a oferit mai multă atenție confortului termic prin intermediul shearling. Shearling este acea blană de oaie sau miel, care are o suprafață cu aspect de piele întoarsă, iar cealaltă suprafață este îmblănită. Jachetele din această blană sunt la mare căutare în toamna 2015, iar pentru persoanele care nu se dau în vânt după culorile vibrante ori imprimeuri, această jachetă este considerată a fi cea mai bună alegere.


8. Chunky knits
Orice femeie, oricât de fashionista ar fi, simte uneori nevoia să se afunde într-un pulover cât mai mare și cât mai pufos. Este o alegere determinată de o anumită stare sufletească, de temperaturile și vremea de afară, ori de simpla nevoie de a purta ceva lejer și călduros. Designerii au tot soiul de propuneri vestimentare, pentru a facilita integrarea unui astfel de tricotaj în ținutele noastre, astfel încât aspectul nostru să nu pară unul neîngrijit.



9. Long-line Blazers
Sacourile clasice, cu aspectul lor office, capătă o nouă interpretare în acest sezon, fiind preferate cele mai lungi, care creează impresia optică de alungire a siluetei. Croielile masculine sunt completate de pantaloni cu croi lejer, cum ar fi pantalonii de tip chinos.



10. The '70s Vibe
În acest sezon, se îmbină vibrația boho a femeii anilor '70 cu spiritul călător al femeii moderne. Sunt reinventate trenduri ale anilor 70, precum pantalonii și rochiile evazate, tricotajele și imprimeurile boho.


  Surse:
- www.popsugar.com
- www. vogue.com
- www.glamour.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...